JarmoKalliola

Jehovantodistajien perhearvot

Forssan lehdessä 18.6.2015 oli kirjoitus jehovantodistajien perhearvoista. Asia särähti korvaan kun vähänaikaa sitten isäni erotettiin seurakunnasta sisarusteni valheellisten todistusten myötä. Jehovantodistajissa erottaminen tarkoittaa myös totaalista eroa perheestä jos erotetun perhe on järjestön jäsen. Perheenjäsenet eivät saa ottaa yhteyttä eikä tervehtiä kohdatessa. Takaisin seurakuntaan pääsee nöyryytyksen kautta. Tarkoittaa että erotetun pitää käydä kokouksissa kaksi kertaa viikossa kuukausien ajan eikä kukaan seurakunnasta saa häntä tervehtiä eikä ottaa katsekontaktia.


Sisarusteni toimet isänsä kiusaamiseksi alkoi jo vuosia sitten. Äitini pitkän sairauden aikana isä toimi äidin omaishoitajana. Isä oli näkövammainen ja hänellä itsellään oli henkilökohtainen avustaja. Isäni kertoman mukaan jehovantodistajien oikeuskomitea kävi jo noin kolme vuotta sitten vanhempieni kotona esittämässä syytöksiä isää kohtaan. Vuosien aikana sisarukseni oli myös kutsunut vanhempieni asunnolle sosiaalialan ihmisiä tarkastuskäynneille. Koskaan ei huomautettavaa löytynyt ja isä sai jatkaa äidin hoitajana.

Äiti kuoli viime helmikuussa ennen kun äitiä oli saatu tuhkattua oli sisarukseni jo asialla järjestämässä asioita ja veljeni halusi kuolinpesän konkurssiin. Suruaikaa ei siis suotu isälle eikä minulle. Perunkirjittajakin oli veljeni tuttu jehovantodistajalakimies.

Pian äidin hautajaisten jälkeen kutsuttiin isä jälleen oikeuskomitean eteen. Siraruksiani kuultiin puhelimen välityksellä todistajina. Siskoni syytti että isä olisi ottanut diapamia alkoholin kanssa. Mainitsi isän pudottaneen sinisen pillerin lattialle. Muuten totta mutta sininen pilleri ei ollut diapami eikä juoma alkoholia. Sininen pilleri ole potenssilääke jota määrätään myös sydänvaivoihin. Eräs todistus jonka veljeni esitti koski äidin perunkirjoituksissa isän panettelua seurakunnan vanhimpia kohtaan. Väite on vale. Olin itse läsnä. Yksi ”todiste” kertoo jehovantodistajien toimista jäseniään kohtaan. Isää tekemisiä oli vakoiltu ja tilaisuudessa kysyttiinkin että miksi isä meni muki kädessä varastoon. Mitä sieltä mukiinsa haki. Oikeuskomitean jäsenenä oli muun muassa sama henkilö jota lehdessä haastateltiin jehovantodistajien perhearvoista.

Äidin hautajaisten jälkeen nämä sisarukseni eivät isään olleet missään yhteydessä muutoin kun todistamassa puhelimen välityksellä isää vastaan. Minulle isä sitten soitteli usein ja kertoi kuinka jehovantodistajat isäänsä kohtelee. Kuten moni jehovantodistajista erotettu isä masentui. Ystäviä järjestön ulkopuolelta ei montaa ollut, se kun ei ole hyväksyttävää. Moni erotettu on myös ajautunu itsemurhaan.

Onko siis ihme että kun mieheltä kuolee yli 55-vuotta rinnalla ollut rakas puoliso. Vuosikymmenien aikaiset ystävät ja omat jehovantodistaja lapset hylkää, isän sydän ei stressiä ja painettä kestänyt vaan isä menehtyi aortan halkeamaan 77-vuotiaana vain muutama kuukausi puolison lähdön jälkeen.

Kun jehovantodistajien perhearvot on tälläiset niin en voi olla muuta kuin tyytyväinen että lähdin kotoa 15-vuotiaana juurikin tämän uskonnon takia ja elän vapaana uskonnon kahleista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen

Onnittelut poispääsystä ilman liian vakavia vaurioita (elät!).

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Itse olen ollut pitkään sitä mieltä että jehovat ovat vain yhden askeleen päässä kulteista jotka hulluuksissaan tekevät jumalan nimessä joukkoitsemurhia ja muita sekopäisyyksiä.

Jehovien kaltaiset vaaralliset kultit pitäisi kieltää lailla.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Nämä pienet ja uudet uskonnot (alle 200 vuotta vanhat) uskonnot ylipäätänsäkin tuppaavat olemaan varsin eristäytyneitä ja autoritaarisia. Varsin ikävä tämä isäsi tapaus. Mutta tällaiset eivät ole valitettavasti harvinaisia. Jehovalaiset nyt muutenkin ovat uskonkäsityksissään aika omilla teillään. Eivät edes kaikki laske heitä kristityiksi.

Käyttäjän AtteSalmi kuva
Atte Salmi

Jehovan todistajathan ovat itsensä vakavasti ottavia kristittyjä. Tällaiset esimerkki ovat vain vieno tuulahdus siitä, millainen ihan oikea kristillinen yhteiskunta olisi. Onneksi ympärillä on kuitenkin kaikkialla länsimaissa sekulaarinen yhteiskunta luomassa vahvaa painetta hillitä käyttäytymistä. Muuten sitä kristillistä perhearvoa jaettaisiin kyllä kivien ja keppien kanssa.

Toimituksen poiminnat